Meitä on jo lähes kolmesataa!

Liity Viipurin pitäjäseura ry:n jäseneksi.  Viipurin pitäjäseuran kautta kuulut Karjalan Liittoon ja saat karjalakortin. Jäsenille postitetaan Viipurin Pitäjäläinen -lehti, lisäksi voit osallistua kokouksiin, tapahtumiin, retkille ja matkoille. Vuosijäsenmaksu vuonna 2018 on 40 € ja sisältää myös Karjalan Liiton osuuden. Voit liittyä jäseneksi ottamalla yhteyttä jäsensihteeriimme: Anneli Vaniala, anneli.vaniala@gmail.com, 0400 748595

 Tulevia tapahtumia

 

”Karjala Vihdissä” tapahtuma Vihdin kirkonkylässä su 2.9.2018 klo 10

Vihdin srk, Vihdin karjalaiset yhdessä kaikkien paikallisten Karjalataustaisten seurojen kanssa järjestävät yhteisen tapahtuman.

Tilaisuus alkaa Vihdin kirkossa karjalaisella messulla ja jatkuu evakkomuseolla ja v.1918 museonäyttelyssä sekä museon piha-alueella kirkonmenojen jälkeen.

Aikataulu:
10.00 Vihdin kirkko (Kirkkotie, Vihti) messu karjalaisilla ”mausteilla”
n. 11.15 ”Karjala Vihdissä” tapahtuma Vihdin museon alueella (Kirkkoniemen-
tie 1, Vihti). Museon alue sijaitsee aivan Vihdin kirkon alapuolella ja välittö-
mässä läheisyydessä

Ohjelmassa ainakin:

 • Musiikkia ja yhteislaulua
 • Sirkan karkelot (piirileikkiä)
 • Visailua
 • Kisailua kyykässä (tai muuten vaan pelivälineeseen tutustumista)
 • Karjalaista kaupantekoa pikkukolikoilla
 • Pikkukolikoilla myös huikopalaa
 • Vihdin museon näyttelyt: pysyvänä näyttelynä Evakkonäyttely sekä Vihdin mu-
  seon vaihtuvien näyttelyiden tilassa esillä luovutetun Karjalan paikkakuntatie-
  toa.

Ent. Viipurin mlk:n väestöä on sijoitettu sotien jälkeen Helsingin pitäjän, Lohjan, Vihdin, Nurmijärven, Tuusulan ja Hyvinkään alueelle. Viipurin pitäjän ja Heinjoen väestöä on asettunut runsaasti Vihtiin. Vihdissä järjestettävä karjalainen tapahtuma korvaa tänä vuonna perinteisen elojuhlamme. Viipurin pitäjäseuran kokouksissa on usein toivottu tilaisuuksien alueellistamista. Nyt on hyvä tilaisuus tulla mukaan kaikista naapurikunnistakin. Toivomme runsasta osanottoa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole tarpeen ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Viipurin pitäjäseura 70 vuotta!

Viipurin pitäjäseura on perustettu 20.12.1948 Lahdessa. Seuramme 70-vuotisjuhlaa vietämme Karjalatalon Juhlasalissa lauantaina 10.11.2018 alkaen klo 13. Juhlien suunnittelu on seuramme hallituksessa jo hyvässä vauhdissa, juhlitaan siellä kaikki – Tervetuloa!

Ilmoittelemme tapahtumista ja kokouksista Karjalalehdessä.